divendres, 24 de desembre del 2021

Santa Baby

Eartha Kitt.
Una de les llistes de desitjos nadalencs més deliciosament desvergonyides de la història, la que va cantar la gran Eartha Kitt l'any 1953. "Santa Baby", una carta a Santa Claus a ritme de sensual jazz vocal, on la futura Catwoman televisiva demanava tota mena de regals extravagants afirmant, amb finíssima ironia, que havia fet bondat tot l'any i que això per força havia de tenir premi. La cançó l'havien compost Joan Javits i Philip Springer expressament per a Kitt, que la va gravar amb l'acompanyament de l'orquestra de Henri René.

Una nadala diferent pels estàndards de l'època, que va conquerir les llistes d'èxits i alhora va fer saltar totes les alarmes dels estaments més conservadors i les ments més benpensants de cada casa. En dècades posteriors la gravarien Marilyn Monroe, Madonna, Kylie Minogue i Taylor Swift, entre d'altres, de vegades amb encerts notables però sense arribar mai a igualar l'original de Kitt, que curiosament va morir justament un dia de Nadal, el de 2008, a l'edat de 81 anys. Sigui com sigui, el seu "Santa Baby" és un d'aquells clàssics que no poden faltar en una nit de Nadal com la d'avui.

Gaudeixin vostès d'aquesta vetllada nadalenca tant com en pensa gaudir un servidor. I facin el favor de fer bondat, tanta com solia fer-ne la Kitt tot esperant l'arribada de Santa Claus...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada