divendres, 8 d’abril del 2016

Emili Baleriola torna al blues

Aires de blues.
Explica el propi Emili Baleriola que el blues va ser una de les seves primeres passions musicals. Un dels primers llenguatges en què es va desenvolupar com a guitarrista. I la raó de ser del que esdevindria el seu primer concert, pocs anys després de començar a jugar amb les sis cordes. Molt ha plogut des d’aleshores i actualment Baleriola és un dels guitarristes de més llarg recorregut a casa nostra, amb cinc dècades de trajectòria a l’esquena i la versatilitat de qui ha destacat en àmbits com els del jazz, el rock progressiu o la música laietana -al seu currículum hi figuren noms com els de Màquina!, l’Orquestra Plateria o Música Urbana, entre d’altres-.

Malgrat tot, mai havia lliurat un disc de blues. Una assignatura pendent que s’ha tret de sobre aquest mateix 2016 amb “Contemporary Blues” (PICAP). Un retorn a les arrels i tota una aproximació tan respectuosa com personal a un gènere que Baleriola impregna d’essències jazzístiques i llatines. Un treball dominat tant per l’elegància i la sofisticació com per les textures orgàniques. Deu peces pròpies i dues versions de clàssics de la música afroamericana com són “Born Under a Bad Sign” (Albert King) i “Cross Road Blues” (Robert Johnson), aquesta última amb veu de Jessica Denueda i una lectura pròxima a la realitzada prèviament per Cream. Atenció també a la revisió en clau acústica d’“Under the Rain”, peça que Baleriola va enregistrar originalment amb Màquina!.

La presentació en directe de “Contemporary Blues” tindrà lloc el proper 12 d’abril (21h.) a la sala Luz de Gas. Un concert molt especial on el guitarrista s’enfilarà a l’escenari acompanyat de vells coneguts com el teclista Jordi Soley, membre fundador de la Companyia Elèctrica Dharma i col·laborador habitual de Baleriola. Completaran la formació Rubén Berengena (bateria), Jordi Ruiz “Popi” (baix) i Ernest Martínez (percussió). Esperin també tota una desfilada de músics convidats i sorpreses de ben segur agradables.


Originalment publicat a B-Magazine.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada