dimarts, 4 de juny del 2019

Brighton 64 - "Juez y parte"


Diuen els components de Brighton 64 que la lletra de "Juez y parte", la peça que han presentat aquest matí coincidint amb l'informe de la Fiscalia sobre el cas del Procés, portava mesos escrita. Però el cert és que veient com s'estan desenvolupant els esdeveniments, bé es podria haver escrit avui mateix. La cançó, un avançament d'un nou àlbum que la banda barcelonina acabarà d'enregistrar l'estiu vinent i que veurà la llum a finals d'any a través de BCore, és una dura crítica al sistema judicial espanyol i a l'empresonament dels líders polítics i civils de l'independentisme català, alhora que una aferrissada defensa de valors com la llibertat d'expressió.

També és la seva forma de lamentar la inacció generalitzada del món de la cultura -i del rock en particular- davant de tot el que ha passat al llarg del darrer any i mig. "De Woody Guthrie a Paco Ibáñez, de Curtis Mayfield a Paul Weller, molts músics han fet servir les cançons com a arma de denúncia. És quelcom que tenim a les nostres mans, i que tanmateix molt pocs utilitzen en el nostre país. En aquest sentit, 'Juez y parte' és també una declaració de principis i una crida a implicar-nos tots a l’hora d’intentar frenar la regressió que ens agredeix i ens envaeix. Des d’una posició absolutament radical i independent, activem-nos en contra de la injustícia. Prou de silencis còmplices. Endollem les guitarres i no perdem més el temps", declara la pròpia banda en un comunicat emès aquest mateix matí.

Musicalment, "Juez y parte" és un exercici de power pop dinàmic marca de la casa. El videoclip l'ha dirigit Nando Caballero (La Produktiva Films) i alterna vinyetes de caràcter reivindicatiu amb imatges de la gravació de la pròpia peça als estudis Ultramarinos Costa Brava. Poden veure'l en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada