dimarts, 13 d’agost del 2019

Intaya

Foto Katarzyna Borek.
Es presenten literalment com un viatge a una illa elèctrica del Carib a bord d'un convoi del metro londinenc. I efectivament la seva música suposa, més que una ruta sonora, la comunió de dos indrets a priori llunyans. Intaya és un duet integrat per Pao Pestana i Dom Martin, una veneçolana i un britànic amb base d'operacions a Londres, i al seu discurs sonor hi conflueixen llenguatges que van del trip hop i el soul més sofisticat als ritmes urbans amb accent llatí.

"Tendeixo a sentir-me atreta de forma natural per estils de música antagònics, des de composicions minimalistes amb freqüències greus i melodies enganxoses fins a composicions complexes a nivell d'arranjaments i d'harmonia. I tot això influeix la nostra música", apunta Pestana. "També ens inspiren les arts visuals i totes les situacions que som capaços d'imaginar, de vegades provinents dels nostres somnis i records, d'altres inventades o surrealistes".

Va ser precisament a partir dels somnis com la vocalista va compondre "Guaguancó", el primer single d'Intaya. Una mirada profunda a les seves arrels veneçolanes i també a tot el ventall de la tradició caribenya. "És un homenatge a un estil de música tradicional de Cuba que engloba percussions polirítmiques, veu i dansa", afegeix Martin. El single és un avançament del que serà el seu ep de debut, que veurà la llum a finals d'any sota el títol de "Not Your Typical Tropical Dream". Poden escoltar "Guaguancó" a Soundcloud.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada