dimecres, 18 de setembre del 2019

Daniel Ruiz - "Saturn's Rings Got Replaced by an Ad" (2019)


Daniel Ruiz
 és un músic tan prolífic com hiperactiu en el millor dels sentits. Durant l'últim any, sense anar més lluny, no ha parat d'enregistrar noves composicions que ha anat compartint a través dels seus propis canals digitals a mida que les enllestia. Ara les ha aplegat totes en un segon disc de titol absolutament brillant. Un "Saturn's Rings Got Replaced by an Ad" (2019) que recull el testimoni d'aquell notable debut que va suposar "Stories from a Whiskey​-​soaked Mind" (2018).

Sis peces de temàtica diversa i acabats altament nocturns, concebudes pel propi Ruiz al seu dormitori i dividides en dos blocs que es poden entendre com les dues cares d'un vinil. La primera, amb tres pistes de naturalesa orgànica com ara "Ecstasy Queen" o "Nina". Exercicis de rock crepuscular i blues terminal marca de la casa on ressonen discursos com els de Mark Lanegan, Tom Waits o Nick Cave, sempre amb la profunditat vocal del mataroní com a fil conductor i una base instrumental carregada de misteri i repunts hipnòtics.

La segona part rebaixa revolucions i potencia els acabats electrònics per a deixar pas a tot un seguit de textures fins ara inèdites al repertori de Ruiz. Les subtils pinzellades oníriques de "Mark and Hannah's Narcotic Encounter" o el posat de crooner lisèrgic que adopta a "Afterhours Transoceanic Voice Message" -tot un final per la porta gran-. Nous matisos que enriqueixen el ventall discursiu de Ruiz i perfilen nous horitzons a curt termini. Poden escoltar el disc a Bandcamp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada