dissabte, 18 de febrer del 2012

The Fotolog Years: August 6th, 2006


WORLD'S END (Sex Pistols birth place)
430 King's Road, London, England


Després del parèntesi d'ahir per retre un merescut homenatge a Arthur Lee, reprenem el passeig per Londres visitant el lloc on es van crear els Sex Pistols. Aquesta botiga de roba es diu World's End, però durant els anys 70, quan Malcolm McLaren n'era el responsable, va tenir diversos noms. Cap a l'any 1976 es deia Sex, i era freqüentada pel primer esquadró de punks londinencs, conegut com el Contingent de Bromley (venien de Bromley, un suburbi del sud-est de la ciutat), on hi havia la mateixa Siouxsie Sioux (la que més tard formaria Siouxsie & The Banshees).

Aleshores, McLaren acabava d'experimentar un fracàs a l'intentar ser el nou manager dels New York Dolls. De fet, ho va arribar a ser, però la seva gestió va ser tan desastrosa que amb poc temps va acabar amb la banda. Però tot el que havia vist a NYC, i especialment a l'entorn dels Dolls, li havia donat idees per començar un nou projecte al tornar a Londres. Amb algun empleat de la botiga i alguns dels clients habituals va crear un grup de rock del qual tenia el control absolut com a manager (novament, aquest control va fer que la cosa acabés petant, però ara com a mínim es va poder embutxacar unes quantes lliures...). Aquest grup eren els Sex Pistols. La resta de la història és de sobra coneguda.

McLaren fa molts anys que va marxar de King's Road, i ara la botiga és propietat de la seva exdona, la dissenyadora Vivienne Westwood (juntament amb el Contingent de Bromley i els propis Pistols, responsable del look amb què s'associa el punk des de 1977). Si hi aneu, no us espereu trobar res del que hi havia aquí fa 30 anys. L'únic que trobareu són dissenys caríssims de la senyora Westwood. És poc probable que els punks del Contingent de Bromley freqüentessin aquest lloc avui en dia, més que res perquè els preus de la roba que s'hi ven no tenen molt a veure amb el concepte de punk. Però és molt emocionant entrar-hi i pensar que aquí no només van néixer els Sex Pistols, sinó també el punk britànic...


...and we don't caaaaare !!!!






Sona: "Pretty Vacant" - Sex Pistols


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada