dimarts, 7 d’agost del 2018

Portbou Hot Jazz Festival

The Suitcase Brothers.
The Suitcase Brothers i Chino & The Big Bet + Sax Attack seran aquest cap de setmana els caps de cartell del primer Portbou Hot Jazz Festival. Delícies melòmanes a primera línia de mar, en un dels entorns més singulars de la Costa Brava i amb tot el pes de la memòria històrica com a marc de fons. I una cita que neix amb la vocació de perdurar.

Portbou és un dels indrets més singulars i amb més encant de la Costa Brava. Un poble situat a primera línia de mar, al peu del massís de l'Albera, i envoltat de penya-segats on bufa amb força la tramuntana. Un lloc de pas la història del qual va molt lligada a la de la línia ferroviària que el connecta amb la Catalunya Nord. Un municipi fronterer que va ser testimoni de l'exili durant la Guerra Civil i on Walter Benjamin va acabar els seus dies tot provant de deixar enrere la barbàrie que s'havia fet forta al cor d'Europa. Al seu nucli urbà i a les seves platges hi conviuen les essències mediterrànies i la memòria històrica. I si alguna cosa li faltava, era un festival de música com el que és a punt d'estrenar aquest mes d'agost, ni més ni menys.

El Portbou Hot Jazz Festival celebrarà la seva primera edició aquest dissabte, 11 d'agost, a les Barraques dels Pescadors, a tocar de l'aigua del mar i amb la immensitat de les Alberes com a marc de fons. Una valenta iniciativa que neix amb l'ànim de situar Portbou al mapa de festivals d'estiu de casa nostra, però també de potenciar i difondre el talent i la creació autòctons. Enguany, sense anar més lluny, hi actuaran The Suitcase Brothers i Chino & The Big Bet + Sax Attack. Dues formacions barcelonines que si bé no s'emmarquen exclusivament en l'àmbit del jazz, acumulen trajectòries prou contrastades i conformen un cartell d'allò més llaminer.

Els primers són un duet de blues amb un discurs que beu d'aliances tan totèmiques com la de Sonny Terry amb Brownie McGhee. Guitarra acústica, veu i harmònica com a ingredients essencials d'una fórmula que els ha obert les portes de certàmens de renom en ambdós costats de l'Atlàntic. Pel que fa a Chino & The Big Bet + Sax Attack, és una de les maquinàries més solvents i ben engreixades del rhythm & blues i el swing facturats a dia d'avui a la Ciutat Comtal. Els seus components també s'han fet un tip de girar tant a dins com a fora de les nostres fronteres, i no hi ha escenari (i encara menys pista de ball) que se'ls resisteixi. El cartell es complementarà amb activitats per als més petits, classes de ball swing i música enllaunada per ballar fins que surti el sol. I tot plegat amb entrada lliure perquè no s'hi valgui cap excusa. Més informació al web del festival.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada