dimarts, 28 d’agost del 2018

40 anys del debut de Devo


Si la ciutat d'Akron, a l'estat nord-americà d'Ohio, es va caracteritzar durant la dècada dels 70 per aportar algunes de les bandes més atrevides, avançades i inclassificables de l'etapa fundacional del punk i els seus derivats més immediats, Devo en va ser un dels exemples més clars i definitius. Una formació que deconstruïa les essències més primitives i urgents del rock'n'roll per a facturar un discurs nou i mai igualat que es pot considerar pioner tant del post-punk com de la New Wave. Com a mostres, talls com "Mongoloid", "Uncontrollable Urge", "Jocko Homo" o la seva terminal lectura del "Satisfaction" dels Rolling Stones. Estaven tots inclosos al seu disc de debut, un "Are We Not Men? We Are Devo!" (1978) enregistrat a l'estudi de Conny Plank a Colònia i produït per tot un Brian Eno amb assistència del mateix David Bowie. Va veure la llum tal dia com avui de fa 40 anys.

2 comentaris:

  1. Què grans els Devo... i quin lp tan sensacional. Foren tot un revulsiu, originals, divertits... i com passen els anys, casondena. Gràcies per recordar-nos l'efemèride.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per la visita, per les teves paraules i per seguir gaudint aquest disc que va ser trencador al seu moment i segueix sonant avançat a dia d'avui!

      Elimina