divendres, 19 d’octubre del 2018

USS Hunchback, 1864


Aquesta fotografia es va l'any 1864 fer a bord de l'USS Hunchback, un vaixell de guerra que l'exèrcit dels Estats Units va fer servir durant la Guerra de Secessió. Faltava ben bé mig segle perquè s'inventés allò que anomenem blues, o més ben dit perquè algú ho bategés amb l'etiqueta de torn. Però el jove afroamericà que apareix al centre de la imatge amb un instrument musical de fabricació casolana a les mans, l'única persona de color que apareix a la imatge -i possiblement l'única que hi havia a la tripulació-, n'és la millor definició visual possible.

2 comentaris:

  1. Hola,
    el títol te la data equivocada. I el que toca és un banjo, instrument més fàcil de construir que no pas una guitarra. Era el que es podien permetre tenir els afroamericans del s. XIX. I l'estil que toca és una incognita, música popular de la seva època.
    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola David,

      Gràcies per la teva aportació, i sobretot per la indicació de l'error al títol (com pots veure, ja l'he corregit). No estava segur que l'instrument fos un banjo, és evident que en té l'aspecte però els meus coneixements sobre aquest instrument no són suficients per saber si el podíem anomenar com a tal, o sigui que gràcies també per la puntualització. Sobre el tipus de música que toca (si és que realment toca alguna cosa, m'agradaria suposr que sí), efectivament és una incògnita, com molt bé apuntes probablement algun dels gèneres populars que van acabar derivant en el que actualment anomenem blues, country, folk, etc.

      Elimina