dilluns, 6 de setembre del 2021

Dani Nel·lo, Lord Diabolik, Los Capitanes i Tiburona al FestiSurf Costa Brava

Lord Diabolik.

Dani Nel·lo, Lord Diabolik, Los Capitanes i Tiburona. Potent cartell amb les essències surferes com a fil conductor i el més genuí i salvatge rock'n'roll com a raó de ser. Torna FestiSurf Costa Brava, l'últim gran festival de l'estiu, el proper 18 de setembre al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro.

Amb vuit edicions a l'esquena, FestiSurf Costa Brava no és tan sols una cita de referència per als amants del més genuí instro surf i els seus registres perifèrics, sinó també amb tota probabilitat l'últim gran festival de l'estiu a casa nostra. Així torna a acreditar-ho el cartell que els seus promotors tenen previst desplegar el 18 de setembre al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro, emplaçament on per segon any consecutiu es despatxaran dosis abundants de fuzz, reverb i ritmes endimoniats.

El programa l'encapçala un il·lustre veterà i vell conegut de la casa com és Dani Nel·lo, que vindrà a presentar el segon volum del seu projecte "Los saxofonistas salvajes" (2019). Tota una bateria de dards de precisió a ritme de swing, jump blues, jazz noir i rock'n'roll instrumental, per cortesia d'un dels grans saxofonistes de l'escena estatal i amb una formació d'autèntic luxe on destaca la presència de sospitosos habituals de solvència tan contrastada com són Pere Miró (saxo) o Dani Baraldés (guitarra).

Destaca també la presència al cartell dels incombustibles Lord Diabolik. Des de Perpinyà, un salvatge i desvergonyit duet de rock de garatge amb molta mala llet però també amb un agut sentit de l'humor. Màscares de lluita lliure mexicana, ritmes trencapistes i una càrrega elèctrica que sintonitza amb el bo i millor de la nissaga Nuggets. El seu primer disc llarg, "Ne Juge Pas" (2021), ha estat una de les grans sorpreses del present exercici.

També naveguen per les coordenades del garatge més directe i animal Los Capitanes, combo format per veterans de l'escena madrilenya amb anys de quilometratge a bord de bandes com Los Tikis del Ritmo, Panches Surfers o Juanita Banana. Rock'n'roll gamberro, amb actitud punk i directe a la cara, cançons sobre festes, alcohol i un consum desmesurat de carn. Presentaran el seu primer àlbum, un "¡Golpe de remo!" (2021) que efectivament convida a gaudir dels petits i grans plaers d'aquesta vida com si no hi hagués demà.

I tot i que les deixem pel final no hauria de passar inadvertida la presència al FestiSurf de les també madrilenyes Tiburona. Un refrescant combo de garatge sorgit de les cendres de les citades (i enyorades) Juanita Banana, amb un ep de debut produït per tot un Paco Loco que va veure la llum l'any passat amb títol homònim. Una col·leció de píndoles immediates, de les que atrapen i carreguen les piles de bon principi. Atenció a l'instrumental "Tiburona", que bé podria esdevenir l'himne oficial d'aquesta edició del FestiSurf.


Més informació i entrades:

FestiSurf Costa Brava  /  Pàgina web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada