dimecres, 13 d’abril del 2022

Chris Bailey (1957-2022)

CHRIS BAILEY

(1957-2022)

Juntament amb els seus compatriotes Radio Birdman, The Saints van obrir una tercera via a mig camí de les escenes nord-americana i britànica en plena explosió punk del 77. També van definir a grans trets allò que encara avui segueix anomenant-se Aussie Rock, una denominació d'origen però també un estil en ell mateix que beu de les fonts originals de la Detroit protopunk de finals dels 60.

Potser per això el seu disc de debut, el totèmic "(I'm) Stranded" (1977), no tan sols conté un dels himnes indiscutibles de la generació punk –la peça titular-, sinó també exercicis de rock amb regust de cervesa i barra de pub com "Messin' with the Kid", que sens dubte contrastava amb la urgència pròpia del moment però ha superat sense problemes el test del temps.

En anys posteriors, The Saints van eixamplar el seu ventall discursiu cap a registres com el post-punk, la New Wave o fins i tot el rock d'arrel més genuïnament nord-americana. No és casualitat que Bruce Springsteen optés per versionar al seu dia aquell "Just Like Fire Would" inclòs en un altre àlbum a reivindicar com és "All Fool's Day" (1986) –la versió del Boss poden escoltar-la a "High Hopes" (2014)-.

Ha mort Chris Bailey, la veu i l'ànima de The Saints, impulsor del grup juntament amb el guitarrista Ed Krueper i únic membre estable de la formació fins a data d'avui. Se n'ha anat a l'edat de 65 anys i deixant un llegat enorme. Un pioner i un referent amb totes les lletres. Un dels més grans, sense cap mena de dubte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada