dilluns, 3 d’agost del 2015

Formes Diverses de Vida: 21 i 22 d'agost a Amposta

Anur és un jove de Vic que, sota aquest pseudònim, ha lliurat dues notables col·leccions d’atmosfèrics experiments sonors. Un d’aquells projectes que criden l’atenció per la seva singularitat, però sobretot per la seva vocació avançada i inconformista, i que de vegades no acaben de trobar el seu lloc en un mercat que no sap entendre -i sovint ni tan sols tolerar- la diferència. No és l’únic. Si analitzem les propostes d’Anacardos Lata, Mont, Desert, Ubaldo, Shoeg, Autodestrucció o Please Wait, toparem amb realitats similars. Les de projectes amb discursos diferents però una visió compartida del fet musical o artístic.

Tots ells coincidiran a finals d’aquest mes en el marc de Formes Diverses de Vida, un festival de música (essencialment) independent que tindrà lloc els dies 21 i 22 d’agost a la Zona del Castell d’Amposta. Una iniciativa de la promotora del mateix nom i el segell ebrenc Boira Discos. Un aparador incomparable per on desfilaran algunes de les bandes i solistes més inquietes de casa nostra -també n’hi haurà algun de fora-. Una vintena de noms, zero caps de cartell i un ventall estilístic on hi tenen cabuda el punk, el post-hardcore, l’electrònica, el folk sense domesticar, les avantguardes o els col·lectius multidisciplinaris que caminen sols -si encara no coneixen Ensemble Topogràfic no triguin a descobrir-los, quan ho facin fliparan-.

L’aparició de festivals, mostres i certamens dedicats a la creació emergent sempre és positiva, però en aquest cas els motius de celebració no s’acaben aquí. Cal destacar, en aquest sentit, el fet que Formes Diverses de Vida tingui lloc i s’hagi impulsat des de les Terres de l’Ebre. Un entorn sovint oblidat en el mapa musical i cultural de casa nostra, però on estan passant coses que caldria tenir ben presents. Com a mostra, el roster de Boira Discos -a més dels citats Ensemble Topogràfic, Ubaldo i Shoeg, hi figuren Purkinje i F/E/A, també presents al cartell-. I no gaire lluny hi trobem els citats Mont i Anacardos Lata. Aquest festival servirà doncs com a altaveu de la creació autòctona ebrenca, emmarcant-la en un context on també hi seran representades microescenes tan fèrtils com les del Baix Montseny (Autodestrucció) o Sant Feliu de Guixols (Please Wait).

Més informació a la pàgina web del festival i a Facebook.


Originalment publicat a Brubaker.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada