dilluns, 16 de desembre del 2019

Ginestà, tret de sortida del Tastautors 2020

GINESTÀ
Off Tastautors @ Tarambana, Cardedeu
15 de desembre de 2019

En un moment en què determinats altaveus semblen obstinats a dictar quines són les tendències que encaixen (o no) amb el públic jove –entenent aquest target com qualsevol individu nascut si fa no fa durant el canvi de mil·lenni-, no deixa de resultar paradoxal el fet que una banda que defuig bona part d'aquests preceptes omplís d'adolescents un espai com el Tarambana, un diumenge a la tarda i en el marc de la presentació d'un cicle, el Tastautors, que tot just començava a enfilar ahir mateix la seva setzena edició.

Probablement el secret de Ginestà es trobi en un discurs que d'alguna manera es belluga en terra de ningú però al mateix temps és capaç de construir una veu pròpia a partir de referents no sempre contigus. Al seu repertori hi conflueixen la cançó d'autor de tota la vida, l'estètica urbana, l'ètica indie i fins i tot el gust pel mestissatge. Canten a la terra, a les seves bondats i a la gent que l'habita, la cuida i la treballa, però ho fan sense excessos èpics i mirant sempre més enllà dels tòpics de festa major.

En poc menys d'una hora i centrant-se bàsicament en el seu segon disc –"Ginestà" (2019)-, els barcelonins van ser capaços de reinventar el pop independent entès a la manera d'uns Glissando*, però també de flirtejar amb ritmes com el trap i d'exhibir compromís social tot abordant sense complexos episodis de repressió com les càrregues policials de l'1 d'octubre. Sempre des d'una òptica vitalista i amb l'alternança vocal dels germans Pau i Júlia Serrasolsas com a tret més distintiu. Quan es van acomiadar al ritme d'"Estimar-te com la terra" –el seu primer hit-, el Tarambana feia olor de multituds.


16 ANYS DE TASTAUTORS

El concert de Ginestà al Tarambana va coincidir amb la presentació de la setzena edició del Tastautors, que va donar el tret de sortida ahir mateix i s'allargarà fins al mes de febrer. Una programació eclèctica on destaca la presència d'un pilar de la música pop catalana com és Pau Riba compartint escenari amb el sempre oportú Ian Sala, a més del concert singular a tres bandes i en clau femenina que oferiran Clàudia Cabero, Rusó Sala i Anna Ferrer, i d'actuacions com les de Clara Peya o les germanes Meritxell i Judit Neddermann. Més informació en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada