dijous, 19 de desembre del 2019

La millor alternativa al futbol

LIANNALLULL
Biblioteca L'Escorxador, Sant Celoni
18 de desembre de 2019

Si les biblioteques solen ser els millors refugis contra el soroll del món exterior, una actuació musical en un entorn atapeït de llibres pot esdevenir en una tarda-vespre com la d'ahir el punt de trobada de totes aquelles ànimes que sovint necessiten aïllar-se del futbol i tot allò que l'envolta. Que el concert de torn el protagonitzés una banda amb connexions literàries com Liannallull, o que l'acte servís per celebrar el vintè aniversari de la biblioteca L'Escorxador de Sant Celoni, també eren motius de pes que convidaven a sortir de casa.

Amb una dècada llarga de trajectòria a l'esquena, Liannallull es pot contemplar en l'actualitat com un dels pilars mestres d'una microescena de contrastada fertilitat i en constant ebullició com és la del Baix Montseny. Després d'uns últims anys explorant les formes més robustes i estridents del rock psicodèlic, el combo encapçalat per l'incombustible Jordi Espinach s'ha tornat a reencarnar en el seu format més bàsic. Un duet de guitarra acústica i percussió que completa Anna Capacés, retornada al nucli de la formació després de la seva breu però intensa aventura al capdavant dels irrepetibles Llum Pepa and The Beats.

Tot plegat es manifesta sobre el terreny com una versió lo-fi de la Velvet Underground o com si el Pau Riba més feréstec hagués arribat a escoltar The Cramps. Van aprofitar l'actuació d'ahir per avançar material d'un nou disc que s'està cuinant a foc lent, però també per a reinventar per enèsima vegada un fons de catàleg on figuren perles com "Romanço moralista de la Lluna", "És d'hora", "Giravoltes" o un "Homes de debò" que va desencadenar una climàtica recta final. Lírica sense embuts i una aproximació visceral a les textures més àcides i marcianes del folk. La millor alternativa al futbol, com solia dir aquell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada