divendres, 15 de maig del 2015

FI - "El llarg camí cap a la fi" (2015)

Contemplant el Sotabosc - Foto Meritxell RR.
Tan sols fa qüestió de mesos que es va posar en marxa, però No Me'n Records acumula ja quatre referències i consolida a marxes forçades el seu catàleg com un dels més frescos del panorama discogràfic de casa nostra. Després d'editar en format digital els darrers treballs de Prou! i éL Hecho, el segell barceloní presenta ara el primer disc llarg de FI. Un duet format per Jordi MX -a qui alguns coneixeran pel seu alter ego antifolk Billy Pilgrim- i Jordi MC, que debuta en llarg mesos després d'un single on ja avançava mala llet i bones maneres.

"El llarg camí cap a la fi" són onze cançons plenes de consciència social i esperit aventurer. Punyents versos sobre la contaminació dels oceans, el drama de l'emigració -i de les fronteres que la forcen però a la vegada la volen frenar- o la corrupció, desplegades sobre una contundent base melòdica on el rock més elèctric i estrident col·lisiona amb l'electrònica de batalla. Ells ho anomenen electrònica grunge, una etiqueta que pot arribar a desorientar, però que acaba adquirint tota la lògica del món quan es fixa un en el llistat d'influències.

De The Notwist als Posies i de Crystal Castles a Mudhoney, diuen ells, i si volen més pistes pensin vostès mateixos en Nine Inch Nails, en The Postal Service o en The Missing Leech fent versions de Portishead. Hi col·laboren entre d'altres Xavi Tadeo (éL Hecho), Ferran Baucells (Ran Ran Ran), Martina Borrut (Mad'zelle) i David Reig (El SistemÄ Suec). Noms destacats tots ells d'aquesta escena alternativa que alguns han batejat com a Sotabosc i que engloba la vessant més inquieta i menys conformista de l'indie català contemporani. Des d'avui podem afegir a la llista el nom de FI. Escoltin-los a Bandcamp.


Originalment publicat a Brubaker.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada