dimecres, 1 de febrer del 2023

Close Lobsters tornen al Minifestival

Close Lobsters, il·lustres veterans de l'indie escocès a punt de repetir a Barcelona.
El retorn de Close Lobsters serà un dels plats forts del 28è Minifestival de Música Independent de Barcelona, que un any més presenta un cartell on els clàssics de l'òrbita independent alternen amb noves veus a descobrir. David Christian, Me Rex, Cheerbleederz, Martha i Carlota Flâneur completen el cartell que es desplegarà el 25 de febrer al Casinet d'Hostafrancs. 

Poder assistir avui a un concert de Close Lobsters és pràcticament un privilegi, que ningú en tingui cap dubte. Ja fa molt de temps que la banda escocesa, exponent destacat de la generació C86 i pilar gairebé fundacional d'allò que anomenem indie, sol limitar la seva activitat a un únic concert per any i evita repetir escenaris. El privilegi doncs serà doble quan Andrew Burnett i companyia s'enfilin per segon cop a l'escenari del Minifestival de Música Independent de Barcelona, un entorn on van debutar l'any 2015 i on tenen previst tornar aquest mes de febrer.

La presència dels autors de "Foxheads Stalk This Land" (1987) és sens dubte un dels grans reclams d'una cita que celebra enguany la seva 28a edició amb un canvi d'emplaçament. Serà el 25 de febrer al Casinet d'Hostafrancs i amb un cartell on tornen a alternar-se clàssics de la música independent amb nous valors a descobrir, tant d'aquí com de fora. Al capítol de noms històrics hi destaca també la presència de David Christian, vocalista d'un altre combo de pes de l'indie britànic com són els londinencs Comet Gain, que repassarà en solitari part d'un cançoner tan inabastable com genuí fins a les últimes conseqüències.

També arribaran des de la capital del Regne Unit dues de les possibles revelacions del programa d'enguany, Me Rex i Cheerbleederz. Dues bandes joves que formen part d'una mateixa comunitat –fins i tot comparteixen components-, i que lluny de deixar-se seduir per determinats cants de sirena segueixen treient suc i melodia del pop de guitarres de tota la vida. Tres quarts del mateix es pot afirmar dels igualment anglesos Martha, originaris de Durham, i el seu power pop tan fresc com atemporal. Completarà el cartell el pop metafísic de la barcelonina Carlota Flâneur, nom a l'alça de l'òrbita indie catalana.


La prèvia, a l'Heliogàbal
A la jornada central del Minifestival cal sumar-hi el triple concert previ programat la nit del 24 de febrer a l'Heliogàbal, que servirà per anar fent boca de cara a l'endemà però sobretot per descobrir tres discursos tan distants com complementaris. Del torrencial rock alternatiu dels parisencs Special Friend al pop d'estètica urbana del barceloní Pizza Fantasy i l'eclèctic còctel sonor de la londinenca Gemma Rogers, que promet emocions fortes.

D'altra banda, el Centre Cultural Albareda acollirà a partir del 2 de febrer l'exposició "Indieside", de la fotògrafa Nathalie Paco. Un recull d'imatges que documenten l'escena indie estatal de la dècada dels 90, un moment en què tot semblava possible perquè tot era per fer. L'acte d'inauguració serà el mateix dia 2 i coincidirà amb la presentació del llibre homònim, actuacions musicals i una taula rodona on intervindran diversos actors d'aquella escena, entre ells els promotors del mateix Minifestival.


Més informació:

Minifestival de Música Independent  /  Pàgina web


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada