dilluns, 20 de març del 2023

North Mississippi Allstars i Alejandro Escovedo al Blues & Ritmes

North Mississippi Allstars.
Alejandro Escovedo interpretant el cançoner d'Ian Hunter. L'espiritualitat de The Harlem Gospel Travelers. El desacomplexat rockabilly de Kitty, Daisy & Lewis. I el blues rock gran reserva dels essencials North Mississippi Allstars. El festival Blues & Ritmes estrena nova edició, i ho torna a fer amb un programa d'allò més llaminer. Serà del 25 de març a l'1 d'abril al Teatre Margarida Xirgu de Badalona.

Cita obligada per als amants de les més genuïnes músiques d'arrel, el Blues & Ritmes ha esdevingut al llarg dels anys i per mèrits propis un exemple de coherència i de constància en un mercat on aquests valors cotitzen cada cop més a la baixa. Un festival fet per melòmans de base i adreçat a melòmans de base, que posa la música al centre i que durant tres dècades llargues ha situat Badalona a la ruta d'artistes internacionals àmpliament reconeguts però sovint cars de veure als nostres escenaris. Una vocació que tornarà a refermar-se del 25 de març a l'1 d'abril al Teatre Margarida Xirgu amb un programa tan llaminer com de costum.

Destaca, d'entrada, el retorn a Badalona d'un pes pesant de la música nord-americana com és Alejandro Escovedo, que obrirà el festival amb el suport de la Rant Band d'Ian Hunter i repassant el cançoner del líder de Mott The Hoople. Serà el mateix dia 25, i suposarà una bona ocasió d'escoltar himnes com "All the Way from Memphis", "Once Bitten, Twice Shy" o l'immortal "All the Young Dudes", reinterpretats des d'una nova perspectiva. Per l'endemà, els promotors proposen una tarda familiar a ritme de gòspel amb una de les formacions a l'alça dins d'aquest estil, els novaiorquesos Harlem Gospel Travelers, que debutaran als escenaris catalans després d'haver rebut elogis de gegants com Paul Heaton o Elton John.

El dia 31 serà el torn de Kitty, Daisy & Lewis, aquells tres germans que van revolucionar el rockabilly britànic ara fa cosa d'una dècada i mitja. Ho van fer amb un registre tan desacomplexat com ric en matisos, que defugia l'ortodòxia del gènere i es retroalimentava amb registres com el bluegrass, el rhythm & blues o fins i tot l'ska més primitiu. Tancaran el programa l'1 d'abril els imprescindibles North Mississippi Allstars, nom essencial del blues rock del segle XXI. Els germans Dickinson vindran amb format de duet (guitarra i bateria) a presentar el seu darrer treball, un "Set Sail" (2022) que els va valer el Grammy al Millor Àlbum de Blues Contemporani –com si la cosa encara no fos prou evident-. Molt més que la cirereta del pastís, el debut a Badalona (per fi) d'una banda feta a mida del Blues & Ritmes.


Més informació:

Blues & Ritmes  /  Pàgina web
Teatre Zorrilla (venda d'entrades)  /  Pàgina web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada