dissabte, 16 de desembre del 2023

Jim Lauderdale, Los Hermanos Cubero i Eli "Paperboy" Reed al Blues & Ritmes 2024

Jim Lauderdale torna al Blues & Ritmes per tocar amb Los Hermanos Cubero.
Jim Lauderdale amb Los Hermanos Cubero, Eli "Paperboy" Reed, Sam Outlaw, La Santa Cecilia i Vieux Farka Touré formen el cartell del Blues & Ritmes 2024. Eclèctic programa que es desplegarà del 12 al 21 d'abril als teatres Zorrilla i Margarida Xirgu de Badalona.

Quan la saturació de les agendes és més que mai a l'ordre del dia i la indústria de la música en directe sembla cada cop més abocada al tot s'hi val a l'hora d'omplir programacions, cal saludar les iniciatives que encara saben conjugar valors com l'eclecticisme, la coherència i el poc a poc. El Blues & Ritmes és aquell festival que durant més de tres dècades ha portat fins a Badalona incomptables referents de les músiques d'arrel d'un i altre costat de l'Atlàntic, sovint cars de veure als nostres escenaris, emmarcant les seves actuacions en entorns tan agraïts com els dels teatres Zorrilla i Margarida Xirgu.

Són aquests dos espais els que acolliran una nova edició de la mostra entre els dies 12 i 21 d'abril, amb un cartell on destaca el concert a trio que hi faran Jim Lauderdale i Los Hermanos Cubero (13 d'abril, Teatre Zorrilla). Una proposta de creació pròpia, i un format fins ara inèdit i qui sap si irrepetible. Un dels pilars del country de les passades tres dècades i mitja –i vell conegut de la casa-, amb un cançoner que ha alimentat repertoris que van de George Strait a Elvis Costello i de les Dixie Chicks a Patty Loveless, actuant conjuntament amb l'únic duet que ha estat capaç d'escurçar distàncies entre l'Alcarria i els Apalatxes. Agafin-se fort, que això promet.

El Blues & Ritmes 2024 començarà el 12 d'abril al Teatre Margarida Xirgu amb un doble programa d'impacte: Eli "Paperboy" Reed, un dels noms forts del soul més greixós i genuí en ple segle XXI, presentant el flamant "Hits and Misses" (2023), i Sam Outlaw, valor a l'alça d'aquell country que sap flirtejar amb el pop sense perdre de vista les essències. Completaran el cartell La Santa Cecilia (20  d'abril, Teatre Margarida Xirgu) i Vieux Farka Touré (21 d'abril, Teatre Margarida Xirgu). Els nous ambaixadors globals de la comunitat llatinoamericana del centre de Los Angeles, i la segona generació d'una de les grans nissagues musicals de Mali i de l'oest del continent africà. Ni més ni menys.

Més informació i entrades en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada