divendres, 1 de desembre del 2023

Discos de desembre de 1973

The Ozark Mountain Daredevils.
Encetem aquest mes de desembre saludant quatre discos que van veure la llum ara fa 50 anys, el desembre de 1973 –les dates exactes no acaben d'estar clares-. Començant per l'àlbum homònim de The Ozark Mountain Daredevils. Els de Missouri s'afegien a la llista de debuts discogràfics d'alçada d'aquell exercici amb una obra que el temps ha confirmat com un clàssic del country rock –també del southern rock–. El repertori comptava amb encerts tan indiscutibles com la inicial "Country Girl", l'aclamat senzill "If You Wanna Get to Heaven" o aquella mostra de bluegrass mutant que és "Chicken Train Stomp".

També va sortir aquell mateix mes "Bachman-Turner Overdrive II", el segon treball d'uns Bachman-Turner Overdrive que pràcticament acabaven de publicar el seu debut homònim i que iniciaven amb aquest disc el seu meteòric ascens cap a les més altes esferes. Els canadencs sorprenien amb una col·lecció de cançons que es capbussaven en les arrels del rock més orgànic i robust tot injectant-hi una dosi extra d'electricitat. Parlem de l'àlbum de la celebrada "Let It Ride", però també de pistes igualment notables com "Takin' Care of Business" o aquell maridatge de jazz i rock dur que és "Welcome Home". Recordem que aquest 2023 ens han deixat els germans Robbie i Tim Bachman.

Encara el desembre de 1973 va veure la llum "The Payback", el 37è àlbum d'estudi –de seguida s'ha dit- d'un James Brown que seguia refermant-se com el Padrí del Funk amb títols com "Take Some - Leave Some", "Stone to the Bone" o la mateixa "The Payback". I no està clar si va sortir durant aquell mes de desembre o si ho havia fet a finals de novembre –en tot cas, qualsevol moment és oportú per punxar-lo- el cinquè àlbum de Black Sabbath. Aquell "Sabbath Bloody Sabbath" que també refermava els seus autors com a grans abanderats del heavy metal i del rock més pesant i monolític amb reclams com "Sabbra Cadabra", "Spiral Architect", "Killing Yourself to Live" o, és clar, la totèmica peça titular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada