dilluns, 4 de desembre del 2023

La inquietant nova era de Kiss

Els Kiss de la nova era amb format d'avatar.
L'inici d'una nova era. Així anunciaven Kiss el que vindrà a partir d'ara, és a dir, després del concert de comiat que van fer abans d'ahir al Madison Square Garden de Nova York. Una actuació que van tancar per la porta gran, com no podia ser de cap altra manera, amb l'eterna "Rock and Roll All Nite". En acabat, una pantalla gegant va mostrar els avatars dels quatre personatges clàssics del grup –ja no parlem necessàriament dels músics que els han encarnat- i va anunciar l'inici d'aquesta nova era.

Sí, The Hottest Band in the World s'acomiadava dels escenaris i posava punt i final a cinc dècades de trajectòria. Però això no vol dir que la màquina de fer diners s'hagi d'aturar aquí. "The end is only the beginning", confirmava el mateix grup a través de les xarxes socials. No és cap novetat, que una banda que ha cessat la seva activitat recorri a la tecnologia per seguir fent caixa. Abba ja van fer l'any passat un espectacle amb avatars. I ningú havia de dubtar que Gene Simmons devia estar estudiant de molt a prop aquell moviment.

El mateix Simmons va declarar anys enrere que no contemplava un final de Kiss, per bé que un dia hagués de deixar ell mateix els escenaris. Aleshores va dir que visualitzava uns Kiss girant amb músics nous encarnant els quatre personatges clàssics –vaja, una banda de tribut amb segell oficial-. La tecnologia li ha permès anar més enllà. Ja no caldrà buscar el candidat perfecte per fer de Demon o d'Starchild, perquè la tecnologia s'encarregarà de tot. La qual cosa em sembla com a mínim inquietant.

Perquè aquest cop no estem parlant del bon olfacte de Simmons pels negocis, sinó efectivament d'una nova era que pot anar molt més enllà del camp dels propis Kiss. Se'n recorden vostès de quan ens estiràvem els cabells davant la proliferació de grups de tribut? Doncs això no era res en comparació amb el que podria venir a partir d'ara. Al capdavall, si els Beatles han presentat una cançó nova en ple 2023, per què no plantejar-se també una gira amb avatars?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada