dissabte, 2 de desembre del 2023

Scott Kempner (1954-2023)

SCOTT KEMPNER

(1954-2023)

El rock'n'roll amb el més genuí accent de Nova York ha perdut un dels seus grans referents. Scott Kempner va ser el guitarrista dels històrics Dictators. La banda que hi havia abans dels Ramones, tal com s'ha arribat a dir en alguna ocasió. Pioners del punk a la Big Apple –i per extensió a escala global-, també el pont entre el discurs i l'estètica d'uns New York Dolls –als seus inicis no es van estar de flirtejar amb el glam més subterrani, tal com testimonien els pocs vídeos que hi ha de l'època del seu fundacional àlbum de debut, "Go Girl Crazy!" (1975)-, i la descàrrega elèctrica a tota pastilla dels de Queens.

Nascut i criat al Bronx, Kempner va ser el guitarrista rítmic de la banda encapçalada per Handsome Dick Manitoba, però va ser un cop desfeta aquesta quan va brillar amb llum pròpia al capdavant dels Del-Lords –amb un jove Eric "Roscoe" Ambel-, on es va destapar també com a cantant i compositor. Si amb els Dictators s'havia situat a l'avantguarda del punk durant la segona meitat dels 70, amb el seu segon grup va posicionar-se entre els pilars d'aquell rock'n'roll d'arrel genuïnament nord-americana que durant els 80 va posar els fonaments del que s'anomenaria country alternatiu –com a mostra el seu debut de 1984, "Frontier Days"-.

El quart àlbum dels Del-Lords, publicat el 1990, es va titular "Lovers Who Wander", com la cançó que donava nom al tercer disc de Dion DiMucci sense els Belmonts. Justament, a principis dels 90, el guitarrista va militar als Little Kings del mateix DiMucci. També durant aquella època va publicar el seu primer àlbum en solitari, el magnífic "Tenement Angels" (1992), gravat amb components de The Skeletons. El 2008 va lliurar-ne el successor, l'igualment recomanable "Saving Grace". Kempner, que durant les últimes dècades havia participat de les reunions tant dels Dictators com dels Del-Lords, s'havia retirat de la música el 2021 per problemes de salut. Ens ha deixat a l'edat de 69 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada