dissabte, 9 de desembre del 2023

Emotiu comiat a Shane MacGowan

El fèretre de Shane MacGowan, i els seus familiars ballant "Fairytale of New York".
Quan un context determinat pot arribar a redefinir tota una cançó. Nick Cave interpretant "A Rainy Night in Soho", ahir a la tarda a Tipperary durant el funeral de Shane MacGowan (1957-2023). La manera com en va cantar els dos primers versos. La pausa entre "I've been loving you" i "long time". La forma com el seu rostre gairebé es va trencar després de pronunciar "Down all the years, down all the days".

L'última estrofa amb la lletra alterada per l'ocasió: “Now this song is over / We’ll never find out what it means”. I tot el que implicava ahir aquell "You are the measure of my dreams". Cave no estava versionant una cançó dels Pogues amb caràcter gairebé definitiu. Li estava dient adeu a un bon amic. Hi ha una línia invisible que va directa d'aquí al "Hurt" de Nine Inch Nails revisat ara fa cosa de dues dècades per un crepuscular Johnny Cash.

El comiat del cantant dels Pogues –que es va poder seguir en streaming- va ser emocionant i emotiu, i ho va ser per moltes raons. L'actuació de Cave en va ser una. També el moment en què la família del difunt es va aixecar a ballar "Fairytale of New York", interpretada pels Pogues amb Glen Hansard i Lisa O'Neill. Tots els funerals (tots!) haurien de ser així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada