dissabte, 10 d’agost del 2024

Mike Henderson juga a casa


MIKE HENDERSON
The Saloon, San Francisco
9 d'agost de 2024

Situat al cor de North Beach, The Saloon podria ser l'equivalent de San Francisco als honky tonks de Nashville o als juke joints de Mississippi. Un antre amb més d'un segle d'història, que programa música en directe cada dia de la setmana, en dos torns –tarda i nit- i amb especial predilecció pel blues i els seus satèl·lits.

Ahir a la tarda hi va actuar Mike Henderson, tota una institució d'aquest gènere musical a la Bay Area –també és pintor, activista social i cineasta experimental-. Acompanyat per un bateria i un baixista, el veterà cantant i guitarrista va alternar composicions originals amb perles alienes.

Henderson és d'aquella mena de músics que ja no es fan. Allò que canta, allò que toca, s'aprèn a la carretera i no pas a les escoles de música. Quan presenta una cançó dient que és de Bessie Smith ho fa per reconèixer a qui l'ha precedit, però cada vers i cada nota expliquen part de la seva pròpia trajectòria vital.

El blues és això. Una forma d'expressió que té arrels ancestrals, però també una cadena de transmissió que passa de generació en generació, i que ha arribat fins als nostres dies de la mà d'incansables jornalers com el mateix Henderson. Haver-lo pogut veure de prop i jugant a casa va ser un petit gran privilegi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada