dissabte, 5 de maig del 2018

Cuculand Souvenir

Foto Roberto Olivan Performing Arts (R.O.P.A.).
Vivim en un món absurd on la tecnologia ha deixat de ser una eina per a esdevenir una forma de vida en ella mateixa. És una de les tesis que el director i coreògraf Roberto Olivan ha desenvolupat a "Cuculand Souvenir", un espectacle multidisciplinari que té la dansa i el circ com a eixos centrals però que també es retroalimenta amb àmbits com els de les arts visuals o la música electrònica. I una impactant posada en escena que assenyala sense embuts la deshumanització d'una era digital on la immediatesa sol confondre's amb la superficialitat.

"No hi ha res més absurd que un conill dient una veritat", va afirmar el propi Olivan la nit passada, durant una trobada amb el públic després de la representació de "Cuculand Souvenir" al Teatre Auditori de Granollers. Es referia al personatge interpretat puntualment per un dels ballarins i al mantra que aquest cridava a viva veu. "¡Todo es una caja!". Tot és una caixa, tot és embolcall, tot és aparença, tot és façana, tot és caduc, i l'interior és cada cop més buit. "Al final de tot queda la tecnologia, allò que l'home ha fet, però no pas la pròpia gent", va sentenciar Olivan.

"Cuculand Souvenir" aplega damunt l'escenari un total de vuit ballarins que intercalen moviments de dansa contemporània amb d'altres propis del circ, a la vegada que interactuen amb videoprojeccions i efectius jocs d'i·luminació -obra de Romain Tardy- i les composicions originals de l'artista sonor Laurent Delforge. Tot un conglomerat de passatges i situacions que tant poden invocar el caos i la fredor del món digital, com contraposar-los amb la calidesa i la bellesa del cos i el moviment humà. L'espectacle es va estrenar a la passada edició del festival Sismògraf d'Olot i tot just ara comença a rodar per la península -al novembre desembarcarà al Teatre Nacional de Catalunya (TNC)-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada