dimecres, 30 de maig del 2018

Cinc recomanacions per al Primavera Sound 2018

Art Ensemble Of Chicago.
Ja fa dies que Primavera Sound va donar el seu tret de sortida de la seva edició 2018, però és avui quan obrirà de bat a bat les portes del Parc del Fòrum amb el gruix central d'una programació tan extensa i inabastable com rica i heterogènia. Provar de fer-ne un resum seria un exercici tan estèril com intentar condensar un oceà a l'interior d'una ampolla. Per això em limitaré a fer una tria de cinc concerts en la meva opinió imprescindibles de tots els que es podran veure aquests dies al Fòrum. No hi són tots els que hi haurien de ser, i com de costum el millor és que cadascú traci el seu propi itinerari -poden consultar tota la programació al web de Primavera Sound-. El d'un servidor passarà per aquestes cinc estacions.

*Art Ensemble Of Chicago. Més de cinc dècades de trajectòria i un nom capital del jazz més còsmic i lliure, la formació encapçalada per Roscoe Mitchell conjuga a data d'avui pes històric amb una visió encara arriscada i renovadora.

*The War On Drugs. Molts encara tenim gravat a la memòria el seu apoteòsic pas pel Primavera Sound 2014. Presentaven aquell revelador "Lost in the Dream" (2014) que avui ja es contempla com un clàssic i al qual va seguir l'any passat el també notable "A Deeper Understanding". Tot un reclam per a una de les bandes de més pes del rock nord-americà contemporani.

*Lift To Experience. Uns altres que repeteixen al cartell del Primavera, si bé una dècada i mitja després d'haver dit adéu. Des d'aleshores havíem pogut gaudir del folk a contrallum d'un Josh T. Pearson que també actuarà en solitari al festival. El retorn del trio texà després d'aquest llarg silenci promet una muntanya russa sònica de proporcions bíbliques.

*Peter Perrett. Doncs parlant de retorns, el que va protagonitzar el britànic ara fa un any va ser sonat i per la porta gran. I no tan sols perquè trenqués unes quantes dècades de silenci gairebé total, sinó perquè "How the West Was Won" (2017) conté algunes de les millors cançons que ha arribat a enregistrar l'exlíder de The Only Ones.

*Sparks. La seva unió amb Franz Ferdinand ara fa cosa de tres anys va injectar aire fresc a la banda dels germans Mael. Tal va ser així que un cop finalitzada aquella aventura han donat forma a un disc tan rodó com "Hippopotamus" (2017). Una bona ocasió de retrobar-se amb uns artesans amb totes les lletres del pop més sofisticat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada