dimarts, 4 de febrer del 2020

Ivan Král (1948-2020)

IVAN KRÁL
(1948-2020)

A Ivan Král se'l sol recordar per la seva militància a la banda de Patti Smith, amb qui va enregistrar àlbums capitals com "Horses" (1975) o "Easter" (1978), i amb qui va arribar a compondre títols com "Dancing Barefoot". Multiinstrumentista i polifacètic compositor, abans havia format part d'uns primeríssims Blondie i un cop finalitzada la seva etapa al costat d'Smith va treballar amb altres actors de pes com Iggy Pop, David Bowie o John Cale. Cal destacar també el paper clau que va jugar a l'hora d'impulsar una escena musical a la República Txeca, el seu país natal, un cop caigut el Mur de Berlín. Ens ha deixat a l'edat de 71 anys.

2 comentaris:

  1. De Ramones no t'en faltaran per tot arreu, ara... saber qui era i què va representar la música i el cine d'aquest home per a l'escena punk de Nova York des setanta, lamentablement només l'importa a quatre. Descansi en pau.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord. I afegiria aquella màxima segons la qual "Ramones han venut més samarretes que discos". Un apunt que referma la teva observació.

      Elimina