divendres, 4 de febrer del 2022

Thalia Zedek amb Chris Brokaw i Cassie Ramone, caps de cartell del Minifestival 2022

Cassie Ramone.
Thalia Zedek a duet amb Chris Brokaw, Cassie Ramone de les Vivian Girls, Ran Ran Ran, Pararrayos, Interrogación Amor, Bubble Tea and Cigarettes i tota una colla de noms a descobrir. És el cartell del 27è Minifestival de Música Independent de Barcelona. Dies 25 i 26 de març a l'Espai Jove Les Basses.

Sembla que la tempesta comença a amainar i que certes coses van tornant mica en mica al seu lloc. Després d'haver-se imposat l'any passat a la pandèmia amb una edició especial centrada exclusivament en la producció autòctona, el Minifestival de Música Independent de Barcelona recupera enguany el seu format habitual i la seva vocació d'oferir al melòman de base un cartell de naturalesa eclèctica i abast transatlàntic, on l'escena local tornarà a alternar amb delícies foranes sovint cares de veure als nostres escenaris. Tota una heroïcitat, en aquests temps que corren.

Serà els dies 25 i 26 de març a l'Espai Jove les Basses, amb preus populars –14 euros l'abonament pels dos dies-, sense aglomeracions ni grans patrocinadors, i amb la música sempre al centre. Destaca d'entrada la presència de Thalia Zedek Chris Brokaw. Duet de luxe, integrat per dos noms essencials del rock alternatiu nord-americà de les passades tres dècades i mitja, veterans de bandes com Come, Codeine o Live Skull, també impulsors de dues trajectòries solistes de llarg i contrastat recorregut. Anuncien sorpreses de cara a una actuació que es preveu molt més que emocionant.

També promet emocions fortes el concert de Cassie Ramone, vocalista de les sempre solvents Vivian Girls, una d'aquelles bandes que van venir a definir el so de la Brooklyn més efervescent ara fa poc més de deu anys. I una trajectòria, la de Ramone, que també l'ha portat a sumar forces amb tot un Kevin Morby al capdavant dels igualment reivindicables Babies. A tot això cal sumar un projecte solista amb encerts tan notables com "The Time Has Come" (2014). Encara des de Nova York arriba Bubble Tea and Cigarettes, un duet que des d'un dormitori ha estat capaç de donar forma a un evocador repertori a baixíssima fidelitat que beu de les atmosferes més boiroses del dream pop.

En unes coordenades no necessàriament coincidents però sí complementàries es troben les cançons de Lea Leone, una jove barcelonina que té previst publicar el seu primer àlbum aquest 2022, i que es perfila com una de les grans descobertes d'aquest Minifestival juntament amb els també barcelonins Pararrayos i el seu indie pop fet a mida d'una cita com aquesta. També de la imprescindible botiga Ultra-Local Records, que els ha acollit amb la mateixa passió amb què al seu dia va acollir l'artesania folk d'uns Ran Ran Ran que també prometen deixar petjada al Mini amb les cançons del seu darrer disc, el magnífic "Clàssics populars" (2021). Completen el cartell el refrescant synth pop dels valencians Amor Butano i el vitamínic punk pop dels madrilenys Interrogación Amor.


Més informació:

Minifestival de Música Independent  /  Pàgina web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada