diumenge, 20 de febrer del 2022

Maria Castell Margenat, jugant a casa

MARIA CASTELL MARGENAT

Anònims, Granollers
19 de febrer de 2022

No va ser el seu primer concert, però sí un dels més especials que ha ofert des que va debutar als escenaris encara no fa ni un any. Maria Castell Margenat jugava a casa, literalment, durant la presentació a l'Anònims del seu primer ep, "Despertar" (2021, Discmedi). A pocs metres d'aquest oasi cultural del centre de Granollers s'hi troba l'immoble on ella mateixa va néixer ara fa 26 anys, també on ha compost les cançons que formen el seu disc de debut.

Acompanyada pel teclista Sergi Rodri, presumint d'una veu tendra i dolça però serena i segura, va començar interpretant els cinc temes de "Despertar" en el mateix ordre amb què sonen al disc, fent contrastar la malenconia de "La mort i l'esperança" amb els acabats pop de "Punxes al ventre", abans d'avançar algunes de les peces que formaran el seu proper treball. A destacar el folk feréstec d'"Udol", des d'ara mateix un dels grans reclams del seu repertori.

Cançons que conjuguen les formes més fràgils del folk amb la lírica existencialista i la consciència social i ambiental. Un discurs que recorda allò que passava a Laurel Canyon ara fa cosa de cinc dècades, tot i que els referents de Margenat siguin uns altres –i està bé així, només faltaria-. I una trajectòria que tot just comença a alçar el vol, que augura fites notables a curt termini i que caldrà seguir de prop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada