dimarts, 16 de novembre del 2021

Acceptar o no acceptar

No és una qüestió de vacunar-se o no vacunar-se (agradi o no, aquesta decisió l'hauria de poder prendre lliurement cada persona, en base a les seves pròpies circumstàncies i sense coaccions de cap mena), sinó d'acceptar o no acceptar les barbaritats que s'estan cometent amb el pretext sanitari. I en aquest sentit, la salvatjada que acaba d'entrar en vigor a Àustria no l'hauria arribat a plantejar ni el mateix senador McCarthy.

Dirigents que no han mogut mai un dit per eradicar la pobresa, ni per combatre el canvi climàtic (declaracions de paper mullat com les de la cimera de la setmana passada no compten). Alguns fins i tot s'han dedicat a desballestar sistemes de salut pública sempre que han pogut. I ara pretenen vacunar poblacions senceres en un temps rècord, utilitzant si cal mètodes que freguen o van més enllà del maccarthisme. I tenen la barra de dir que ho fan en nom de la salut.

Ho he afirmat en diverses ocasions i m'hi torno a refermar. El que hem viscut durant el darrer any i mig no va de salut. Va de passar la tempesta com sigui, de salvar l'economia a qualsevol preu i de seguir posant pedassos al mateix sistema obsolet que s'acabarà carregant el planeta sencer si no se li paren els peus. El canvi climàtic és una realitat, el coronavirus només n'és l'enèsim símptoma i, si no hi posem remei, no hi haurà vacuna que eviti la catàstrofe de la qual porta dècades alertant la comunitat científica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada