diumenge, 28 de novembre del 2021

Poca llum i cançons que brillen

DAVY LYONS
Taberna Libraria, Figueres
27 de novembre de 2021

Arribat el punt en què per poder accedir a una sala de concerts és requisit indispensable la presentació d'un document amb dades que afecten la privacitat de qui el porta, l'estat de les coses convida sobretot a preocupar-se però també a buscar alternatives als circuits, diguem-ne, tradicionals de la música en directe. I és aquí on tornen a entrar en joc espais com les llibreries, entorns on la unió de música i literatura sol esdevenir una combinació guanyadora.

Taberna Libraria és una llibreria de segona mà de Figueres que destina tots els seus beneficis a projectes socials. Ahir al vespre va encetar una programació mensual d'actuacions en directe sense amplificació i amb la mínima il·luminació possible, i ho va fer de la mà de Davy Lyons, cantautor irlandès establert a Barcelona que durant els darrers anys s'ha consolidat com una promesa a l'alça del folk més inquiet i indòmit.

Les seves cançons expliquen històries, descriuen vinyetes quotidianes i presenten personatges dignes de novel·la, i ho fan amb una lírica d'arrel dylaniana i uns versos tan intensos i viscerals com pot arribar a ser-ho el rascat de la seva guitarra acústica. Venia a avançar el repertori que donarà forma al seu segon àlbum, previst per l'any vinent, però no es va oblidar de títols fonamentals del seu cançoner com "Preciosa". I va segellar una hora llarga d'actuació digna de ser emmarcada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada