dijous, 6 de gener del 2022

Fantasia i convenció

Cavalcada de Reis a Granollers, ahir a la tarda.
La fantasia, no pas com a substitutiu de la realitat sinó com a fruit d'una convenció que ens diu que tal nit com la d'ahir, Nit de Reis, l'hem de viure amb aquella il·lusió que brillarà per la seva absència durant els onze mesos que tenim per davant fins que torni a ser Nadal.

La d'ahir és aquella nit en què tots creiem, o fem veure que creiem, que uns éssers màgics ens vindran a recompensar per tota la bondat que hem fet al llarg de l'any. De la mateixa manera que ara fa un mes ens vam voler creure que tots els mals d'aquest món s'arreglen fent una donació a la campanya solidària de torn. Sí, novament la fantasia.

La Nit de Reis, amb tota la seva pompa, és l'últim alè del Nadal. L'última empenta de la campanya comercial més agressiva de l'any –sí, la més agressiva, per molta lluminària i molta cançoneta cantada amb veu angelical que ens posin al davant-. També el cant del cigne de tota la il·lusió i de tota la solidaritat tan pregonades durant l'últim mes.

D'aquí a 48 hores s'haurà acabat el Nadal. S'hauran apagat els llums, hauran deixat de sonar les nadales, i tota la màgia, tota la il·lusió, tota la solidaritat i totes les declaracions de bones intencions marxaran per on van venir. S'acabarà la fantasia i s'imposarà la realitat amb tot el seu rigor, fruit de la mateixa convenció que ens ha regit durant el darrer mes.

Bon dia de Reis a tothom, espero que hagin fet bondat i que Ses Majestats els ho hagin pagat portant-los moltes coses. A mi m'han portat carbó en quantitats industrials, cosa que posa en entredit la meva virtut però vol dir que he ben aprofitat els últims dotze mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada