dissabte, 22 de gener del 2022

Un homenatge als grans saxofonistes

DANI NEL·LO Y LOS SAXOFONISTAS SALVAJES
Festa Major d'Hivern 2022
Mercat Vell, Mollet del Vallès
21 de gener de 2022

Un dels grans al·licients d'escoltar música de dècades pretèrites són tots aquells tresors enterrats i joies ocultes que un encara hi pot arribar a descobrir. Tant és que un s'hagi passat tota una vida estudiant corrents i registres com el rhythm & blues, el swing, el jump blues o els primers soul i rock'n'roll. Qualsevol moment és bo per escoltar per primer cop una determinada composició o començar a explorar la discografia d'aquell pianista o d'aquell saxofonista que probablement mereixeria més que una nota a peu de pàgina als llibres d'història.

En aquest sentit, assistir a un concert de Dani Nel·lo i els seus Saxofonistas Salvajes és una bona ocasió de descobrir –o de redescobrir- noms com els de King Curtis, Noble Watts o Big Jay McNeely. "Avui fem un homenatge als grans saxofonistes de la música popular", va anunciar Nel·lo, ahir a la nit des de l'escenari del Mercat Vell de Mollet del Vallès. Un entorn tan generós com agraït a l'hora d'acollir un repertori que es va passejar al seu aire pels estils anteriorment citats, amb escapades que van anar de la Chicago dels anys 40 a la Memphis dels 60 o la Nova Orleans dels 50.

En diàleg constant amb una banda on militen pesos pesants de l'escena barcelonina –Pere Miró (saxo baríton), Dani Baraldés (guitarra), Hector Martín (guitarra), Anton Jarl (bateria), Albert Sabater (percussions) i Matías Míguez (baix)-, amb els quals va protagonitzar climàtics duels instrumentals, Nel·lo va enllaçar el swing amb aires tropicals de "Flying Home" amb la sensualitat soul de "Teen Scene", l'eterna majestuositat de "Come Back to Sorrento" i el final de festa per la porta gran amb "Nervios son nervios" –adaptació del "Nervous Man Nervous" del citat McNeely-. Un repertori d'elevadíssim voltatge per afrontar com cal les baixes temperatures hivernals.

D'esquerra a dreta: Baraldés, Sabater, Míguez, Nel·lo, Miró, Jarl (fora de pla) i Martín. 

Salvatge duel de saxos i guitarres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada