diumenge, 4 de juny del 2023

Altres formats, altres dinàmiques

CLARA LAI TRIO + EL MILLOR SEXTET

Festival de Jazz de la Garriga
Plaça del Silenci, La Garriga
3 de juny de 2023

Mentre tots els focus apunten cap al parc del Fòrum de Barcelona, en altres punts del territori tenen lloc una colla d'iniciatives que venen a recordar-nos dues coses. La primera, que segueix havent-hi vida (cultural) més enllà de la gran capital. La segona, que a l'hora de fer música –o de programar-la- existeixen formats més assequibles –i més assumibles- per al melòman de base que no pas el concepte macro, i dinàmiques que van més enllà de les grans aglomeracions que amb prou feines deixen retorn (econòmic, social) al punt on es produeixen.

El Festival de Jazz de la Garriga va programar ahir a la tarda dos concerts a l'escenari de l'Escola Municipal de Música, de cara a una de les places del poble i amb entrada lliure perquè ningú hagués de pagar per accedir a un espai públic. D'entrada, Clara Lai Trio –Clara Lai (piano), Àlex Reviriego (contrabaix) i Oriol Roca (bateria)-, que venien a presentar el flamant "Corpos" (2023). Un repertori que té l'experimentació i la improvisació com a columnes vertebrals. Però sobretot tres músics que toquen els seus instruments com ningú més s'atreveix a tocar-los i que, per tant, fan música diferent de la que fa tota la resta.

Tot seguit va ser el torn d'El Millor Sextet, un combo creat expressament per actuar als sis certamens de petit format que integren el circuit Els Millors Festivals –amb un músic de cada una de les sis poblacions on tenen lloc els festivals en qüestió: Martí Pareras (flauta), Martí Cabarrocas (saxo), Carles Guilera (guitarra), Jana Gallifa (piano), Alan Pribizchuk (baix) i Màrius Koopman (bateria)-. Intèrprets joves però de contrastada solvència escènica, que van explorar les diferents formes del jazz fusió, amb incursions puntuals en les coordenades més frenètiques del bebop.

Clara Lai Trio.

El Millor Sextet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada