dijous, 14 de novembre del 2013

Cinc recomanacions culturals

Amb el seu permís els transmeto cinc recomanacions literàries i musicals per aquest divendres, 15 de novembre. Es tracta com de costum d'activitats gratuïtes -o amb preus populars-, de petit format i de vocació fresca, inquieta i pròxima. Gaudeixin.

-MUERTE POR FUNKY. "Muerte por funky o El Eutanasio" (2013), de Jordi Casals i Merchán, és la millor novel·la pop editada a casa nostra durant els darrers anys -juntament amb "El cas del Serrell" (2012) d'Albert Gil i "Rompepistas" (2009) de Kiko Amat-. Un passeig per la Barcelona que no surt a les guies turístiques, de la mà d'un peculiar assassí a sou, El Eutanasio -des d'ara mateix, una icona de la nostra literatura pop-. El propi autor el presentarà a la llibreria Alibri de Barcelona (c/. Balmes, 26 - metro: Universitat/Passeig de Gràcia). Hora: 19,30 (en cas de no poder-hi assistir, facin-se un favor i llegeixin el llibre).

-HANSELETT. Definitivament, un dels projectes més singulars i atrevits que han circulat darrerament per l'òrbita barcelonina. Folk boirós, electrònica onírica i post-punk fantasmagòric. El seu ep de debut, "Follow the White Stones" (2012), va suposar tota una revelació. Aquest mes de novembre l'ha seguit el disc de remescles "Hanselett's Lost RMXS", amb participacions com les d'Experimental Little Monkey o Daniel Van Lion. El presentaran en directe al Minusa Club de Barcelona (c/. València, 166 - metro: Urgell/Universitat/Hospital Clínic/Passeig de Gràcia). Hora: 22,00.

-PILÉ ON 45. Música per a gourmets i gastronomia per a melòmans. Seleccions viníliques de soul, jazz, rhythm & blues, garage, beat i sons jamaicans, aquesta vegada a càrrec dels dj's Carlos Cactus i Manolo Navarro (The Canary Sect). Estètica mod i sixties en un entorn compromès amb la cultura i dedicat a la gastronomia de qualitat i proximitat, el restaurant-llibreria Anònims de Granollers (c/. Ricomà, 57 - RENFE/Nit Bus: Granollers Centre). Hora: de 21,00 a 02,00.

-INSPIRA. Les seves connexions amb Maria Coma i Pau Vallvé -membre ocasional de la formació- no deixen de ser bons reclams. Però el que realment importa són les cançons. Exercicis tan detallistes com expansius de folk-pop de lírica íntima. El seu darrer disc, "Amunt!" (2013), els ha confirmat com a nom de referència del pop independent cantat en català i no n'hi ha per a menys. El presentaran al cafè cultural i gastronòmic Tarambana de Cardedeu (c/. Bellsolar, cantonada c/. Barcelona - RENFE/Nit Bus: Cardedeu). Hora: 22,45.

-INTERLUDE + TCN. Doble concert de rock sorollista amb el segell de qualitat d'Arcada Koncerts. Interlude és un sòlid combo de post-hardcore procedent de Zaragoza. Els avalen tres discos i un ep farcits de ritmes pesants, guitarres que exploten i lletres socialment compromeses, tant en castellà com en francès. Amb poc ressò mediàtic però amb una carrera prou important a l'esquena, TCN és una gamberrada sònica en el millor dels sentits i amb denominació d'origen de Sant Feliu de Codines. Compartiran escenari en el marc de l'espai Dràstik de l'Arcada i al Casino Popular de Cardedeu (c/. Pau Casals, 15 - RENFE/Nit Bus: Cardedeu). Hora: 23,15. IMPORTANT: Aquest concert no tindrà lloc el divendres 15, sinó el DISSABTE 16.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada