dijous, 18 d’abril del 2019

Dorian Wood ret homenatge a Chavela Vargas

Dorian Wood - Foto Pablo Almansa.
Una data, unes arrels, una condició i sobretot una vocació. Són alguns dels nexes que acosten la figura de DORIAN WOOD a la de CHAVELA VARGAS. Aprofitant el centenari d'aquesta última, el primer li ret homenatge a "Xavela Lux Aeterna", un espectacle que presentarà el dia de Sant Jordi a Sant Esteve de Palautordera de la mà de Som del Montseny.

No és gens gratuït que tot un Dorian Wood es despengi a aquestes alçades amb un homenatge a Chavela Vargas com el que aquests dies està passejant per tota la península coincidint amb el centenari d'una de les veus més universals de la música d'arrel llatina. Tots dos porten sang costarriquenya a les venes, tots dos van néixer un 17 d'abril -si bé amb 56 anys de diferència- i tots dos han destacat per la seva militància a la causa queer. Vargas va ser una de les més grans ambaixadores del bolero i la ranchera arreu del món, Wood és un dels artistes més singulars i polifacètics de la seva generació. I "Xavela Lux Aeterna", l'espectacle en qüestió, és el nexe entre els seus respectius móns i figures.

"Chavela és una presència divina per tots aquells que s'han sentit arraconats. Sento una intensa connexió amb aquesta gran artista, començant per les similituds que les dues posseïm quant a sexualitat, origen i data de naixement, i culminant amb el desafiament més gran que una pot assolir, que és viure la vida que una vol viure, amb cicatrius, petons i tota la resta. Amb 'Xavela Lux Aeterna' m’interessa molt explorar els seus 'perquès' amb el respecte i la reverència més grans, i convidar el públic a explorar-los amb mi", explica Wood al text promocional d'espectacle on es dedica a versionar peces popularitzades per Vargas tot alternant-les amb composicions pròpies -l'acompanya el baterista Marcos Junquera (Betunizer, La Orquesta del Caballo Ganador)-.

El presentarà el proper dimarts, 23 d'abril (20h), al Teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera, de la mà de Som del Montseny i en el marc del cicle Amb Empremta d'Autor. Única actuació a Catalunya. Més informació a Facebook.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada