dimarts, 9 d’abril del 2019

Bourbon, gasolina i asfalt

THE PICTUREBOOKS
Sala Rocksound, Barcelona
8 d'abril de 2019

Jo poden venir de l'oest d'Alemanya, que quan The Picturebooks s'enfilen a l'escenari semblen literalment sortits de les profunditats més àrides de la geografia nord-americana. Un duet de guitarra i bateria lliurat en cos i ànima a explorar les essències més pantanoses del blues i el rock. Els seus ritmes pesants, els seus riffs amb gust de bourbon i la seva èpica de gasolina i asfalt transformen qualsevol plaça que trepitgin en algun antre perdut entre les polsegoses carreteres del sud de Califòrnia i els paisatges encantats del Delta del Mississippi.

I així ho van fer la nit passada a la barcelonina sala Rocksound, on Fynn Claus Grabke (guitarra, mandolina i veu) i Philipp Mirtschink (bateria) havien penjat dies enrere el cartell de sold out. "Només hi ha una ciutat al món on realment ens ve de gust actuar un dilluns a la nit, i és Barcelona", va assegurar Grabke ja amb el respectable a la butxaca i despatxant com si no hi hagués demà tot un arsenal de rodanxes de blues rock tan ben engreixades com "Howling Wolf" o "Tell Me Lies" -procedents totes dues del flamant "The Hands of Time" (2019)-.

La climàtica recta final la van dedicar a rebaixar tensions amb els aires spaghetti western de "Rain" abans d'abraçar la seva vessant més monolítica amb un "Electric Nights" on van ressonar els Black Sabbath més urgents -aquell riff podria ser perfectament el fill mai reconegut de "Children of the Grave"-. Acte seguit, Grabke va acabar actuant entre les primeres files i literalment volant per damunt dels caps del respectable sense deixar de fer saltar espurnes de les seves sis cordes. Una d'aquelles ocasions en què la nit del dilluns acabava esdevenint la més rodona de tota la setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada