dijous, 8 d’octubre del 2020

El debut de Sand Ula, per fi en format físic

El valor d'allò tangible i perdurable.
Té sentit publicar de forma física un disc que ja va veure la llum al seu dia amb format digital? I tant que el té, quan parlem d'un treball amb vocació perdurable i d'una artista compromesa amb la seva obra. "The Wave", el debut de Sand Ula, ha vist per fi la llum en disc compacte i properament ho farà en vinil. La qual cosa és motiu de celebració.

No és ben bé una novetat discogràfica, però la tractarem com a tal perquè l'ocasió bé s'ho mereix. "The Wave" és el disc de debut en solitari de Sand Ula, alter ego de la vocalista i compositora barcelonina Sandra Socias, a qui prèviament havíem pogut escoltar amb bandes com The Moviemakers o The Hitbacks. Un treball que va veure la llum ara fa cinc anys, tan sols en format digital, i que ara per fi podem degustar també des de la seva dimensió física. Ja saben, allò de poder tocar l'objecte mentre sona la música, contemplar-ne l'artwork –obra de Carla Santacreu (The Lizards), qui també fa les funcions de corista- i, sí, llegir els crèdits i les lletres de les cançons.

"The Wave" és una d'aquelles obres que apunten a múltiples estils i registres, sense acabar de casar-se amb cap en concret i sonant a tots alhora, donant peu a un fascinant còctel a base de rock amb accent fronterer, blues desèrtic, soul ben engreixat i folk en la seva concepció més àrida i polsegosa. També unes gotes de vitamínic power pop, representat per una peça titular que rebaixa tensions al final d'un repertori on alternen llums i ombres, fortalesa i fragilitat, dolor i determinació –Socias va compondre aquestes sis cançons durant el decurs d'una malaltia-. Produeix Edgar Beltri, qui es fa càrrec de tots els instruments en un àlbum de factura austera però d'acabats molt intensos, i on destaca la força vocal de Socias.

Dit això, cal aplaudir el fet que Sand Ula s'hagi decidit finalment a publicar "The Wave" de forma física. No entrarem ara en l'etern debat sobre formats, però tampoc descobrirem a aquestes alçades els riscos i maldecaps que una empresa d'aquestes característiques pot comportar per a un músic de l'òrbita independent en un context com el que ens afecta. Amb aquest pas endavant, Socias no tan sols posa de manifest el valor d'allò tangible i perdurable en plena era de la fugacitat i la caducitat. També ve a refermar el seu compromís amb la seva obra tot aproximant-la una mica més a tothom qui estigui disposat a degustar-la o fins i tot descobrir-la tal i com ella mateixa l'havia concebut al seu dia.


Més informació:

Escoltin "The Wave" a Bandcamp.
Adquireixin "The Wave" a Tiempos Salvajes.
Llegeixin el que en vam escriure a DWTC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada