dijous, 22 d’octubre del 2020

Drive-By Truckers - "The New OK" (2020)


Els plans de Drive-By Truckers a l'inici d'aquest 2020 consistien en sortir de gira a presentar el seu aleshores darrer disc i dir tot allò que havien de dir, que no era poc tenint en compte que "The Unraveling" (2020) adreçava i segueix adreçant l'estat de les coses a l'Amèrica de Trump. Com a tants altres músics i conjunts d'arreu del planeta, la pandèmia i les mesures que se n'han anat derivant han acabat frustrant qualsevol pla possible. Una situació que Paterson Hood, Mike Cooley i companyia han aprofitat per donar forma a un nou àlbum d'estudi que segueix abordant tota la convulsió i la incertesa propis d'un país governat per un piròman.

No totes les peces d'aquest "The New OK" (2020) són noves de trinca. N'hi ha que s'havien descartat durant les sessions de "The Unraveling". I també n'hi ha, és clar, que adrecen episodis viscuts durant els darrers mesos, com per exemple la mort de George Floyd a mans d'un agent policial ("Watching The Orange Clouds"). Certament, d'arguments per escriure cançons no els n'han faltat durant aquest 2020 que ha estat qualsevol cosa menys tranquil a la terra d'Elvis Presley i Otis Redding. Però tot i això, la tònica general és la d'un àlbum mancat de la profunditat i la vocació perdurable dels seus predecessors.

No és en absolut un mal disc, que consti. D'encerts n'hi ha, i val la pena destacar-los. De la tensa tenebra inicial de la peça titular al rock vitalista i stonià de "The Perilous Night", passant per la petjada punk de "The Unraveling" –definitivament, no hauria desentonat al plàstic que portava el seu títol-. Però un cop escoltat en la seva integritat, un no pot evitar contemplar-lo com un disc de campanya, fruit del moment i pensat per al moment, que deixarà de tenir sentit quan hagi passat tota aquesta bogeria (la sanitària i la política). Això sí, la versió de "The KKK Took My Baby Away" (Ramones) que tanca el plàstic resulta d'allò més simpàtica i fins i tot podria funcionar com a bis quan les circumstàncies permetin el retorn de les gires.

Escoltin "The New OK" a Bandcamp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada