dissabte, 17 d’octubre del 2020

Johnny Bush (1935-2020)

Foto Getty Images.

JOHNNY BUSH
(1935-2020)

És un dels grans estàndards de la música country. "Whiskey River", el lament d'un amant que prova d'atenuar amb litres i més litres d'alcohol la pèrdua de la seva estimada. La gran majoria vam arribar-lo a conèixer de la mà de Willie Nelson, que el va incloure al seu àlbum "Shotgun Willie" (1973) i posteriorment el va convertir en un dels pilars d'allò que es va anomenar outlaw country amb la versió que es pot escoltar al disc en directe "Willie and Family Live" (1978).

La urgent lectura de Nelson contrasta amb l'accent honky tonk de la versió original, signada i enregistrada per Johnny Bush el 1972 al disc del mateix títol –el 1981 la va regravar i la va publicar com a single-. Tot i que la versió de Bush ja havia esdevingut al seu dia un èxit en termes tant artístics com comercials, a data d'avui sol ser la de Nelson la més recordada. I el nom de Bush, si bé reconegut en l'àmbit del country i amb una trajectòria tan monumental com el seu repertori, no sol ressonar de la mateixa manera que el de Nelson.

El de Bush és un d'aquells casos en què una composició pot arribar a eclipsar el seu propi autor, però sobretot una mostra de com no tot són contes de fades en una indústria com la del disc. Bush, que va començar la seva carrera professional acompanyant gegants com Ray Price o el propi Nelson, es va mantenir en actiu fins que complicacions derivades d'una pulmonia se l'emportava ahir a l'edat de 85 anys. Se n'ha anat una figura del country més genuí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada