divendres, 16 d’octubre del 2020

Mor Paul Matters, el baixista efímer d'AC/DC

Paul Matters.
Si els grans relats de la música pop tenen un revers poc agraït, la història de Paul Matters vindria a ser-ne paradigmàtica. El baixista va formar part d'AC/DC durant uns escassos mesos de 1975. Va entrar al grup just després de publicar-se el seu disc de debut, "High Voltage", i va ser-ne expulsat al cap de poc temps per desavinences amb Bon Scott i els germans Malcolm i Angus Young –entrant Mark Evans al seu lloc-.

Tot i actuar en directe amb la banda quan aquesta es perfilava com a imminent revelació del rock australià, no va arribar a participar mai en cap de les seves gravacions. Un cop fora d'AC/DC va arribar a tocar en algunes formacions que no van obtenir repercussió, va deixar la música i va subsistir a través d'una prestació per discapacitat durant la resta de la seva vida. Va morir el passat dimecres 14 d'octubre.

D'altra banda, els australians van avançar la setmana passada "Shot in the Dark", el primer single del seu proper àlbum, que veurà la llum el mes vinent sota el títol de "Power Up". Més enllà del debat sobre si una formació sense Malcolm Young –al seu lloc s'hi manté Stevie Young- es pot dir AC/DC, els seus autors sonen segurs, robustos i inspirats com ells mateixos a la peça en qüestió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada