dilluns, 26 d’octubre del 2020

"Rebutjo el toc de queda"

"El rebutjo (el toc de queda), en primer lloc, perquè d’acord amb la informació disponible, aquesta és una mesura amb una incidència contra el virus molt baixa o directament nul·la, perquè no afecta a les situacions que són principals focus de contagi (espais tancats, amb alta densitat d’ocupació, en què no es pot mantenir la distància mínima i on es roman molta estona). I perquè mentre es pren aquesta mesura, se’n descarten unes altres de molt més efectives.

També el rebutjo perquè considero que aquesta mesura obre la porta a tot tipus de vulneracions de drets fonamentals i arbitrarietats autoritàries, sobretot contra ciutadans a qui hauríem de protegir especialment. Des de persones que per motius diversos necessiten ser al carrer a determinades hores per poder subsistir, a d’altres que directament no tenen un sostre sota el qual passar la nit. Des de conciutadans que viuen de l’economia informal i no poden justificar la seva presència al carrer, a gent per a qui casa seva no és un espai segur.

I el rebutjo, per últim, perquè crec en un ús responsable de la llibertat que té cada persona per decidir sobre la seva pròpia mobilitat i comportament, i perquè entenc que cap autoritat ha d’estar per sobre dels ciutadans ni pot imposar una limitació dels seus drets més elementals sense justificació"
.

És un fragment d'un manifest publicat ahir a la xarxa, amb motiu de l'entrada en vigor d'un nou estat d'alarma i del toc de queda entre les 22h i les 6h de l'endemà. Potser no puc compartir la totalitat del seu contingut, però arribat aquest punt em sembla vital alçar la veu contra una mesura que és desproporcionada i que suposa una nova retallada de drets i llibertats en nom d'aquest eufemisme que és el bé comú. Poden llegir el text sencer en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada