dijous, 29 d’octubre del 2020

Billy Joe Shaver (1939-2020)

Foto Jason Kempin/Getty Images.

BILLY JOE SHAVER
(1939-2020)

Willie Nelson, Waylon Jennings, Elvis Presley, Kris Kristofferson i Johnny Cash van gravar les seves cançons. Prèviament, ell les havia viscut. Billy Joe Shaver no va ser tan sols un pioner del moviment outlaw, també en va ser un dels arquitectes i exponents més genuïns. Seves eren les composicions a partir de les quals va edificar Jennings "Honky Tonk Heroes" (1973), un dels seus àlbums de capçalera i un dels fonaments del propi outlaw country.

Pel seu compte, Shaver va arribar a publicar una vintena d'àlbums que aprofundien en les arrels del country des d'una perspectiva atrevida i renovadora que xocava frontalment amb els postulats habitualment conservadors de Nashville. Reivindicat per figures que van de Bob Dylan a Steve Earle, considerat per Nelson ara fa deu anys com el millor compositor vivent de cançons, destaquen a la seva discografia títols com "Old Five and Dimers Like Me" (1973), "Gipsy Boy" (1977) o "Tramp on Your Street" (1993), signat a mitges amb el seu fill, Eddy Shaver.

Ens ha deixat a l'edat de 81 anys, i a pocs dies de perdre un altre referent de l'òrbita outlaw com era Jerry Jeff Walker.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada