dissabte, 7 de maig del 2022

Una dècada i mitja de blues gran reserva

A CONTRA BLUES
Centre Cultural, Vilanova del Vallès
6 de maig de 2022

Una dècada i mitja als escenaris no es celebra cada dia, menys encara en uns temps en què el simple fet de sortir de gira pot esdevenir una aventura en més d'un sentit. Els barcelonins A Contra Blues estan de gira celebrant 15 anys de carrera que des d'ahir mateix ja en són 16. Un aniversari, el del seu primer concert –el 6 de maig de 2006 a l'antiga sala Monasterio de Barcelona-, que van commemorar al Centre Cultural de Vilanova del Vallès amb un repàs generós a la seva producció més recent, la de "Heart and Guts" (2017) i "Jab" (2019).

Amb el nucli fundacional del combo en primer terme –Jonathan Herrero (veu), Héctor Martín i Alberto Noel (guitarres)-, van desplegar tot un repertori que es nodreix de l'ampli ventall de possibilitats del blues elèctric i els seus derivats, des dels paisatges més pantanosos del Sud a les formes més primitives del rock'n'roll. Del rock corpulent de "Maybe Tomorrow" al frenètic rockabilly d'"I'm Leaving Town", passant per les dinàmiques de garatge de "Less Leather / More Rock'n'Roll", el southern rock d'"A Crumb of Kindness" o el simpàtic però potent homenatge a Bo Diddley de "Hey Bo!".

Van sortir de la zona de confort tot citant a Triana amb una expansiva lectura d'"En el lago", amenitzada amb un estratosfèric solo de guitarra de Martín. Van transformar el "Sinnerman" de Nina Simone en un pantanós exercici punkabilly d'estètica Southern Gothic. I es van acomiadar amb una potentíssima "Fail and Grin" on van invocar els esperits de ZZ Top i dels Dee Purple més accelerats. No és fàcil dedicar-se a la música en un món que ha girat l'esquena a l'art, tal com va recordar el mateix Herrero durant el concert. A Contra Blues se n'han sortit durant 16 anys. Tant de bo en siguin molts més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada