diumenge, 1 d’octubre del 2023

Discos publicats l'octubre de 1973

Suzi Quatro.
Va començar fort, en termes discogràfics, el mes d'octubre de 1973. El dia 1, avui fa 50 anys, va veure la llum el 19è àlbum d'Elvis Presley, "Raised on Rock / For Ol' Times Sake", gravat als estudis d'Stax a Memphis –part de les sessions es van dur a terme a la mansió del cantant a Palm Springs- amb personal de la casa com Donald "Duck" Dunn (baix) i vells coneguts com James Burton (guitarra). La cançó "Raised on Rock" és un sòlid homenatge a la música que el mateix Presley havia popularitzat gairebé dues dècades abans. Altres reclams del disc són "Are You Sincere" i la crepuscular balada country "For Ol' Times Sake", original de Tony Joe White.

El mateix 1 d'octubre de 1973 va ser la data en què Linda Ronstadt va publicar "Don't Cry Now", un nou pas endavant en la seva consolidació com una de les grans veus de la seva generació en l'àmbit de la música country. La va assistir a l'estudi la reialesa del country rock. Sneaky Pete Kleinow, Herb Pedersen, Chris Ethridge, Glenn Frey i J.D. Souther, entre d'altres, van participar a les sessions de gravació –Souther també és acreditat com a productor- d'un àlbum compost sobretot de versions. A destacar "Silver Threads and Golden Needles", enregistrada originalment per Wanda Jackson, i "Desperado", d'uns Eagles que havien començat a alçar el vol durant les sessions de l'àlbum homònim publicat per la d'Arizona a principis de 1972.

El mes d'octubre de 1973 –les dates exactes no estan clares- també van sortir els debuts en solitari de Rick Derringer i Suzi Quatro, titulats "All American Boy" i "Suzy Quatro" respectivament. El primer venia de donar-se a conèixer amb els McCoys i amb els germans Johnny i Edgar Winter, i ho va petar amb "Rock and Roll, Hoochie Koo", robust exercici de blues rock d'alt voltatge que el seu autor havia gravat prèviament amb el citat Johnny Winter. També reclamen atenció títols com "Joy Ride" o "Cheap Tequila". La de Detroit, instal·lada aleshores a Londres, va facturar un dels artefactes més frescos de l'era glam, amb pistes tan inequívoques com "48 Crash" o l'atòmica lectura d'"All Shook Up", d'Elvis Presley. No figurava a l'àlbum el massiu single "Can the Can", publicat mesos abans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada