dimecres, 18 d’octubre del 2023

Duluth, 1957

Dylan, amb amistats com Larry Kegan i Louie Kemp - Foto Bob Dylan Center.
Una de les primeres imatges conegudes de Bob Dylan amb una guitarra a les mans. Duluth, Minnesota, 1957. Mirin la vora dels pantalons. Mirin les botes. Mirin el pentinat. Mirin les companyies. I mirin quines pintes gastaven. Sí, abans del folk hi va haver el rock'n'roll. Per això no ha d'estranyar que Dylan obri concerts de la seva present gira fent versions de Chuck Berry i que de tant en tant en deixi caure també alguna de Buddy Holly.

El 31 de gener de 1959 Dylan va estar a primera fila d'un concert de Buddy Holly a la seva Duluth natal. En aquell mateix concert hi va actuar Ritchie Valens, que si avui fos viu tindria la mateixa edat que Dylan. Al cap de dos dies Holly i Valens van tocar a Clear Lake, Iowa, i un cop acabat el concert van agafar un avió per volar de nit cap a Moorhead, Minnesota. La resta de la història ja és prou coneguda.

La fotografia forma part del llibre "Bob Dylan. Mixing Up the Medicine", comissariat per Mark Davidson i Parker Fishel del Bob Dylan Center de Tulsa, Oklahoma, que veurà la llum la setmana vinent. Més informació en aquest article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada