dimecres, 5 d’agost del 2020

Larkin Poe - "Self Made Man" (2020)


Paradigma de com propulsar un projecte musical a partir de les xarxes socials sense que això impliqui banalitzar el propi discurs, Larkin Poe es van donar a conèixer compartint a través dels seus perfils digitals tot un seguit d'enregistraments casolans on interpretaven a la seva manera aquelles peces que els havien marcat durant les seves trajectòries vitals. Un ventall d'influències que apuntava sobretot a les arrels del rock i del blues, i que ajuda a explicar la gènesi d'un registre que ha acabat consolidant les germanes Rebecca i Megan Lovell com una de les revelacions d'ambdós registres durant el canvi de dècada.

"Self Made Man" (2020) és el seu quart àlbum, i torna a apostar per aquell so clàssic però alhora contemporani que van acabar de definir ara fa dos anys a "Venom & Faith". Una fórmula que es torna a manifestar guanyadora en talls com la peça titular –des d'ara mateix un dels punts forts del catàleg de les de Georgia, amb un monolític riff de guitarra que farà saltar espurnes quan l'interpretin en directe- o un "Holy Ghost Fire" que sembla apuntar a les llistes d'èxits sense renunciar al plus d'autenticitat de qui encara avui és capaç d'obsequiar els seus seguidors de Facebook amb inesperades però sempre oportunes lectures de joies perdudes de la música d'arrel nord-americana.

"Keep Diggin'" és un rock'n'roll pantanós però ballable a tots els efectes, que referma la vocació massiva de les Lovell alhora que sembla voler empaitar els Black Keys. "God Moves on the Water" introdueix iconografia bíblica sobre una base de blues corrosiu amb unes harmonies vocals a mig camí de l'església i dels camps de cotó del vell Sud. "Back Down South" compta amb la participació d'un vell conegut de la casa com és Tyler Bryant, i "Easy Street" invoca temps més senzills –però no necessàriament fàcils- tot flirtejant amb les formes del country. Larkin Poe tenien previst presentar "Self Made Man" la passada primavera a la sala Apolo, un concert que l'emergència sanitària va obligar a ajornar fins l'any vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada