dijous, 6 d’agost del 2020

La música, segons Weller



"La música és quelcom que cal tenir present de forma constant. (...) Observar com la música afecta les persones, comprovar tot allò que pot fer per a les persones, és motiu suficient perquè jo respecti la música. És quelcom més gran que uns sorolls bonics a la ràdio". Sàvies paraules de Paul Weller en una entrevista publicada aquest mes d'agost per la revista Mojo.

Al mateix article, el Modfather es refereix a les remasteritzacions dels discos dels Beatles. Ho fa sense pèls a la llengua, i deixa anar una reflexió que podria servir per qualsevol campanya de reedicions d'aquesta mena –sí, també les de The Jam-: "No em convencen, en absolut. No cal remesclar aquells discos, especialment 'Abbey Road'. Per mi, aquest és el disc més ben gravat i sonoritzat de tots. És definitiu".

I això és el que té a dir Weller sobre els outtakes: "Alguns són interessants, però la resta són collonades. Anys enrere vaig comprar un bootleg, amb una de les cares plena de versions lleugerament diferents d'"Strawberry Fields Forever". (...) No tenia sentit! Vaig acabar adonant-me que no necessitava saber com s'havia fet la màgia". La màgia, quedem-nos amb aquest concepte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada