dissabte, 6 de març del 2021

A favor d'Ian Brown

Ian Brown.

Aquella lògica binària de blanc i negre, de bons i dolents, d'estar amb mi o contra mi. Allò de no entendre que es pot ser responsable sense assumir de forma acrítica tot un paquet de mesures sanitàries, diguem-ne, desproporcionades. O que qüestionar estats d'opinió i discursos oficials no equival a ser un irresponsable, menys encara un negacionista o un conspiranoic, contràriament al que es dediquen a predicar alguns. El cas és que aquesta setmana li ha tocat el rebre a través de les xarxes socials a Ian Brown després d'anunciar que es nega a actuar en un festival britànic que només admetrà aquells espectadors que puguin certificar haver-se vacunat contra la Covid-19.

"El meu concert com a cap de cartell del dissabte a la nit al NHBD Weekender Festival no tindrà lloc! Em nego a acceptar una prova de vacunació com una condició per accedir-hi", anunciava aquesta setmana l'exlíder dels Stone Roses a través dels seus perfils socials, on dies abans ja s'havia expressat en aquest mateix sentit: "Mai cantaré per a un públic que ha d'estar vacunat com a condició per poder assistir a un concert. Mai de la vida!". Brown, que des del principi s'ha mostrat molt crític amb l'estat d'opinió generat arran de la pandèmia, no està practicant en absolut aquest negacionisme que alguns pretenen atribuir-li. Ni tan sols està discutint que qui ho consideri oportú es posi una vacuna.

El que fa el vocalista, i d'aquí la importància de tot plegat, és rebutjar i denunciar una mesura que atempta contra el dret a la intimitat i la privacitat dels assistents a un concert, estiguin o no vacunats, pensin el que pensin sobre el coronavirus i les mesures que s'han adoptat arreu del món per frenar-ne l'expansió. Tot i això, no ha pogut evitar una d'aquelles pluges de dards enverinats tan pròpies de les xarxes socials. A partir d'aquí, s'hi pot estar d'acord o no, però no es pot negar que la de Brown és una decisió valenta. Oposar-se a una mesura que viola els drets del seu públic en un moment en què discrepar comporta, com a mínim, ser titllat de coses que no són. Totalment a favor d'Ian Brown.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada