dilluns, 7 de març del 2022

Roigé en 360º

ROIGÉ

Teatre Auditori Cardedeu
6 de març de 2022

Tal dia com avui de fa dos anys érem incapaços d'imaginar-nos que en qüestió d'una setmana les nostres vides haurien canviat per sempre més. Que tot allò que aleshores donàvem per fet s'acabaria de cop i volta amb el decret del primer Estat d'Alarma i l'inici d'un confinament que va durar dos mesos, i que quan tornéssim a assistir a un concert ho faríem amb mascareta, mantenint distàncies de seguretat i en molts casos assumint limitacions i restriccions, francament, inassumibles. Res de tot això podia passar-nos pel cap quan, el 6 de març de 2020 –ahir va fer dos anys-, vam assistir a la presentació en directe d'"Ingràvid" (2020), el segon àlbum de Roigé, al Teatre Auditori Cardedeu (TAC).

Tampoc s'ho podia pensar l'alter ego de Roger Canals, que aquella nit encetava una gira que havia de suposar la consolidació del seu projecte de cançó d'autor. Uns plans i unes expectatives que es van veure frustrats per l'inici de la pandèmia, i una ensopegada de la qual es va refer el vallesà tot aprofitant l'aturada general per començar a plantejar-se nous reptes. Un dels més ambiciosos, un concert immersiu en 360º que va estrenar ahir al mateix TAC. "La data no l'hem escollit perquè sí. Volíem tornar a tocar en aquest escenari dos anys després d'haver-hi presentat 'Ingràvid'. Avui tanquem un cercle", va anunciar des d'un escenari literalment envoltat pel públic, que aviat podrà revisar el concert en streaming i en format 3D.

360º, així es titulava l'espectacle, va servir per passar revista al cançoner de Canals però sobretot per presentar composicions inèdites com "Despertar" o el soul gran reserva de la pròpia "360". També per augmentar la banda que sol acompanyar-lo amb una secció de metalls que la va fer sonar més segura i robusta que mai. Però sobretot per retrobar-se amb vells amics i coneguts després del llarg hivern pandèmic. Com a mostres, les col·laboracions de Laia Llach, Sandra Bautista i Gemma Abrié, que juntament amb una coral de gòspel sencera va acompanyar Canals en una sentida lectura d'un "Reversibles" que és un hit en potència. Ho era fa dos anys. I ho segueix essent avui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada