dissabte, 7 de març del 2020

Celebrant l'acte de somriure

ROIGÉ
Teatre Auditori, Cardedeu
6 de març de 2020

Una de les últimes composicions de Roigé, "Una vaga indefinida", es pot entendre com un cant a les bondats de l'acte de somriure però sobretot al seu potencial regenerador. A l'alter ego de Roger Canals li agrada somriure, i també despertar somriures. Sol fer-ho en el seu dia a dia, i sol fer-ho sobretot des de l'escenari. Encara que la peça que estigui interpretant sigui en clau de denúncia o relati algun capítol poc plàcid de la seva trajectòria vital, la despatxa amb l'empenta i el bon humor de qui creu en un món millor.

La nit passada va actuar a casa, en un atapeït Teatre Auditori Cardedeu, i davant del seu públic més fidel i incondicional. Concert de proximitat i l'ambient de les grans ocasions en la que va esdevenir la presentació oficial del seu segon disc, "Ingràvid" (2020, La Catenària), una festa grossa que va celebrar envoltat d'amics i coneguts com Sandra Bautista, Joan Rovira, Gemma Abrié –amb ella va enregistrar "Una vaga indefinida", i amb ella la va interpretar en directe- o Sam Ramos.

Una actuació que es va centrar en el material recent –tan sols van caure un parell de cites a "Paracaigudes" (2016) durant els primers minuts de concert-. I un repertori a cavall del jazz, la cançó d'autor i el pop amb accent mediterrani, recolzat per una banda d'acompanyament ben engreixada i equilibrat amb l'alternança de músics convidats a l'escenari, on el folk assolellat de "Superpoders" va conviure amb la calidesa de "Nil Afro Blau" o les dinàmiques soul d'un "Reversible" que ja es pot contemplar com un dels grans arguments del cançoner de Roigé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada